Stuudio Joy tõi koju laureaaditiitli

Tantsufestivali «Koolitants 2016» finaalis olid edukad Valgamaad esindanud Valga stuudio Joy trupid. Fotol on Richardi tantsutrupid, kes tõid 1.–4. klasside grupis koju laureaaditiiti ja olid 4.–7. klasside seas nominentide hulgas.
Tantsufestivali «Koolitants 2016» finaalis olid edukad Valgamaad esindanud Valga stuudio Joy trupid. Fotol on Richardi tantsutrupid, kes tõid 1.–4. klasside grupis koju laureaaditiiti ja olid 4.–7. klasside seas nominentide hulgas.
Foto: Erakogu

Koolitantsu festival sai punkti Jõhvi kontserdimajas finaalkontsertidega, kus selgusid võitjad eri vanusegruppides seitsmes kategoorias. Valgamaa au kaitses Jõhvis stuudio Joy kolm truppi.

Lastetantsude kategoorias 1.–4 klasside rühmas läks sel nädalavahetusel võistlustulle 12 rühma, nende hulgas Valga Richardi tantsulapsed tantsuga «Unustatud mänguasjad», juhendaja oli Jelena Butkevitš. Laste kirglik ja pühendunud esinemine päädis laureaaditiitliga.

Vabatantsu kategoorias 4.–7. klasside seas astus kuue trupi hulgas lavale Valga Richard tantsuga «Nii tahaks elada», mis jõudis samuti kolme nominendi hulka. Laureaaditiitlit sel aastal koju ei toodud, kuid arvestades kõigi võistlejate kõrget taset, oli tubli saavutus ka nominentide hulka jõudmine.

4.–7. klasside vanuserühmas tänavatantsu kategoorias osales Joy rühm B-Boy Squad Uģis Rācenise juhendamisel, kes esitas tantsu «Lõbutseme». Poisid andsid endast kõik ja esinesid igati oma võimete kohaselt.

Stuudio Joy juht Marina Jerjomina jäi laste esinemisega igati rahule ja arvas, et kõik andsid endast parima. «Emotsioonid olid laes nii tantsijatel, juhendajatel kui ka lastele pöialt hoidma tulnud lastevanematel. Võistluste tase on aasta-aastalt tõusnud, pidime jõudu katsuma professionaalsete tantsukoolidega, kuhu lapsi valitakse. Meie aga anname võimaluse tantsida kõigile, kes soovivad,» rõhutas Jerjomina.

Tema sõnul olid nähtud tantsud huvitavad, tehniliselt keerukad ja omanäolised, kostüümid kaunid ja originaalsed. Jerjomina oli uhke ka oma stuudio tantsupedagoogide üle, kel kõigil isikupärane käekiri ning kelle looming ka sel festivalil palju kiidusõnu pälvis.

Jerjomina sõnul oli tantsijates ärevus enne lavale minekut seekord päris suur, sest vastutus ja soov stuudio mainet hoida oli tugev. «Enne esinemist oli närv sees paljudel, pool tüdrukutest oli pisarates. Pidin päris kõvasti neid rahustama ja pingeid ära võtma. Suureks abiks lastele olid ka nende vanemad, kes neid igati toetasid, pöialt hoidsid ja kui vaja, lohutasid ja rahustasid.»

Valgast käis Jõhvis kokku 80 inimest, neist pool olid finaalis võistelnud tantsutruppide tantsijad, ülejäänud vanemad, sõbrad ja toetajad. Kahel päeval osales festivali «Koolitants 2016» finaalis kokku üle saja kollektiivi. Hinnati truppide artistlikkust, tehnilist taset, stiilsust, kompositsiooni, uudsust, fantaasiat, teema vastavust eale ja tantsu terviklikkust.

Artikel Valgamaalane

Sirje Lemmik, reporter

http://valgamaalane.postimees.ee/3643165/stuudio-joy-toi-koju-laureaaditiitli