See õppeaasta on JOY stuudio jaoks alanud põnevalt ja rikkalikult!

Augusti lõpus toimus Valgas JOY stuudio suvelaager, millest võtsid osa stuudio õpilased piirilinnadest Valga/Valka, aga ka JOY filiaali liikmed Tallinnast.

3 päeva täis muusikat, uusi sõpru, eredaid muljeid, meistriklasse, meeskonnatunnet ja kahe video filmimist, lendas laste ja õpetajate jaoks nagu üks päev! Laager võimaldas lastel aktiivselt alustada JOY stuudio 29. hooaega ning 1. septembril toimus Valga keskväljakul üritus “Tere kool”, millel JOY stuudio esitles 30-minutilist muusika- ja tantsukava piirilinnade elanike jaoks

5.septembril tervitas JOY stuudio Valga-Valka linnavõimude palvel rahvusvahelise jooksu “ Peace run ” jooksjaid. Stuudio õpetajatel ja õpilastel oli hea meel saada tänu- ja imetlussõnu jooksjatelt Euroopast: Austriast, Saksamaalt, Lätist, Ukrainast, Eestist.

Ja 8. septembril toimus Tallinnas Lasnamäe linnaosa  loominguliste ringide laat, mille korraldas Tallinna Läänemere Gümnaasiumi juhtkond. Seekordsel messil tutvustasid 3 stuudio tantsurühma noortele õpilastele stuudio JOY tegemisi ning viisid kõigile kes soovisid läbi 5 meistriklassi. 

10. septembril toimus Valga linna kultuurikeskuses nii stuudio õpilastele kui ka piirilinnade elanikele üks oodatumaid sündmusi – XXIV festivali “Tants on tulevik” loome hooaja avamine. 29. hooaja pidulik algus oli täis tantsu, muusikat, uusi oskusi, muljeid, meistriklasse, esinemisi ja üllatusi. Üritus toimus 3 keeles: eesti, läti, vene. 3 tundi valitses mõistmise, vastastikuse austuse ja tähistamise õhkkond!

30.09-1.10 toimus Eesti suvepealinnas Pärnus rahvusvaheline vokaalkonkurss “Golden Rose”, millest võttis osa üle 150 osaleja Eestist, Lätist, Maltalt, Ukrainast, Portugalist, Soomest ja Poolast. Osalejate esinemist hindas professionaalne žürii Eestist, Lätist, Poolast, Maltalt, Ukrainast ja Portugalist.

Stuudio JOY esindas sellel konkursil Eestit ja Lätit 6 solistiga! Konkurss oli väärt, 99 numbrit, suurepärased konkurentide esitused – kõik see aitas JOY solistidel kokku saada ja oma laulu võimalikult hästi esitada. Rahvusvaheline žürii hindas osalejate etteasteid kõrgelt ja tulemused olid: 1. koht Polina Dmitrieva (7-9 a.), 1. koht Laura Krastina (18+), 2. koht Jekaterina Neuimina (18+), 3. koht Elina Otta ( 13-15 a.), III koht Sofia Ots (7-9 a), diplomi võitja – Elina Kortel (16-18 a). Iga rahvusvahelise võistluse üks olulisemaid eesmärke on kohtuda uute partnerite ja stuudiotega. Ja see konkurss ei olnud stuudio jaoks erand. Ees ootavad uued projektid Portugali, Ukraina, Lätiga!

Olles läbinud järjekordse vokaalpedagoogi Marina Jerjomina ja tema õpilaste töö atesteerimise rahvusvahelisel konkursil, on oluline teada: Pole tähtis, kus sa elad, pealinnas või väikeses piirilinnas, oluline on, kuidas sa töötad ja kes on su õpetaja! Tore on võistelda mitte ainult võistlustel, vaid olla ka pikaajalised partnerid elus!

Täna valmistuvad JOY õpetajad ja õpilased uuteks rahvusvahelisteks konkurssideks, esinemisteks ja kontsertideks Eestis, Lätis ja Rootsis.

JOY on avatud kõigile!